Sangria

Sangria i Växjö har blivit ett riktigt favorithak. Känns som ett trevligt inslag i Växjös myller av pizzerior och kina/thaimat. Efter förra besöket försökte vi göra sangria hemma: Rödvin, fruktsoda, 1 bit kanelstång, några nejlikor, skivad apelsin, skivad citron, och skivat äpple om man vill. Den blev väldigt mustig och lite väl glöggig. När vi var på restaurangen Sangria så var jag tvungen att fråga vad hemligheten är. Deras är ”magisk” som Mikael väljer att beskriva den. Kanske lite att ta i med den är väldigt frisk och…ja svårt att beskriva. Det enda som saknas är varmt sommarväder. De använder i alla fall inte fruktsoda utan vanlig soda och jordgubbssirap och förmodligen inte ett av de billigare flaskorna från systemets sortiment. Jag ska fortsätta mixa och trixa efter den perfekta blandningen. Sist vi var på Sangria beställde vi palmhjärta inlindat i serranoskinka. Inte helt såld på kombinationen men palmhjärta var jätte gott. Smakade som en kombination av bambuskott och kronärtskocka. Jag hade lätt överlevt Robinson (matmässigt).

Något annat jag gillar på ett tapasbord är spansk tortilla. Så himla enkelt att laga och jag äter den med några skvättar vitvinsvinäger på. (eller rättare sagt så dränker jag den i vinäger men jag älskar ju allt syrligt)

Tortilla för 2-3 pers:

  • Några kokta, helst kalla potatisar (1.5-2 per person)
  • 1 gullök
  • 4 ägg
  • salt&peppar

Hur enkelt som helst. Skiva lök och potatis. Fräs i en panna med olivolja. Salta och peppra lite grann. När löken har blivit genomskinlig, vispa ägg och salta och peppra lite till och häll över potatisen och löken. Efter 1 minut, ta en tunn stekspade och lyft omelettkanten och vrid pannan så att äggen rinner under omeletten. Och gör så runt hela omeletten. Låt stå typ 2 min till så att det blir en stekyta och lägg sedan på ett lock eller en talrik. Låt den gräddas. Vänd sedan på den efter konstens alla regler och låt andra sidan få en liten stekyta. Jag brukar äta den som den är med vinäger. Något som är gott är att göra en avokado, tomat och lök sallad till och kanske en kall sås. (crème fraiche, lite ketchup, grillkrydda eller chilipeppar och paprikakrydda och salt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s