Sillröra i brödkorg

Sill. Antingen så älskar man det eller så hatar man det. Jag har någon märklig kärlek till inlagd sill. Två gånger har jag varit borta från Sverige i ca 6 månader och har både gångerna fått starkt sug efter sill. När jag kom hem till Sverige och mina föräldrar frågade mig vad jag ville äta, så svarade jag sill, nypotatis, och gräddfil. Jag skulle inte kalla mig för någon fanatiker men märkliga cravings har väl vi alla?

SILLRÖRA I BRÖDKORG (5 st)
Receptet är anpassat efter Alltommat ”Prästostflarn med sillröra

Ingredienser:
5 små runda tunnbröd
1 burk matjessill
2 hårdkokta ägg
½ hackad rödlök
hackad gräslök
hackad dill
2-3 msk gräddfil
salt & vitpeppar

Tryck ner bröden i bryléformar eller andra formar i ungefär muffinsstorlek. Det är lite knepigt och man kan nog få vilken form som helst på dem. Ev. behöver man ta bort lite bröd för att kunna forma dem till en korg. Ställ i ugnen 225 grader i ca 8 minuter men håll koll på dem då de kan brännas vid fort. Ta ut formarna och låt bröden svalna i formarna så att de håller formen.

Häll av sillspadet men spara 2-3 msk. Hacka sill, ägg och rör ihop löken och dillen. Häll över lite spad och blanda. Salta och peppra lite. Låt stå tills innan servering. När bröden har svalnat, och det är dags att servera, blanda i 2-3 msk gräddfil och lägg 2 skedar i varje korg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s