Vitchokladmousse med rålakrits

VITCHOKLADMOUSSE MED RÅLAKTRIS
(6 pers)

Ingredienser:
100g vitchoklad
1 gelatinblad
2.5 dl vispgrädde
rålakritspulver by Bülow

Gör så här:
Vispa grädden tills den tjocknar och blir fluffig, lite tjockare än vaniljvisp tex. När man har i gelatinet så kommer grädden att stelna så grädden ska vara något rinnig.

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i en skål eller ett glas. Ta ut det efter 5 min och krama ur all vätska.
Samtidigt, smält vitchoklad i en skål över ett vattenbad. När det har smält helt, ta av skålen och rör ner några matskedar grädde så att chokladen blir lite lösare. Rör i gelatinbladet i vitchokladblandningen så att det smälter. Det kommer stelna direkt så medan du rör, ha i lite mer grädde (om det behövs) och fortsätt rör om och lägga i mer grädde tills det har blivit en len och slät kräm.

Vänd till slut ner chokladkrämen i bunken med den vispade grädden och vänd några varv med en slickepott tills chokladen har blandats ut med grädden. Försök vända med stora rörelser så att du blandar in luft och moussen håller sig luftig. Ställ in i kylen med lock på eller täck skålen med plastfilm. Låt stå kallt i minst 3 timmar. Ta sedan ut och skopa upp i ett glas med lite rålakritspulver i botten och strö lite på toppen!

(Recept hämtat från recept.nu)

2 tankar om “Vitchokladmousse med rålakrits

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s