Lakrids by Johan Bülow

Bilder lånade från Lakrids by Johan Bülow (http://lakrids.nu/)

Jag är egentligen inte alls något lakritsfan men lever ihop med någon som stavar lakrits med ”d” och har vuxit upp med att bara äta taxfreegodis. Jag har därför svårt för att låta honom plocka ihop lösviktsgodiset för då brukar 90% bestå av lakrits och nappar. Idag firar vi vår 3-årsdag och när det är födelsedagar, julafton, eller andra speciella tillfällen som den här, vill jag alltid ge något som jag vet står högt upp på favoritlistan.

För ett tag sen när jag var i Köpenhamn och strosade runt på Magasin så hade de stånd på varje våning där de sålde Lakrids by Johan Bülow. Man fick provsmaka alla sorter och jag måste erkänna att den här lakritsen var – är riktigt god. Jag visste att min lakritsälskare skulle falla för dessa produkter så jag köpte hem en burk Passion Choc Coated Liquorice, Rålakritspulver, och en Liquorice Stout. Chokladen var gudomligt god och kombinationen av den syrliga passionsfruktspulvret, söt vitchoklad och lakrits var match made in heaven.

Rålakritspulvret har jag hittills bara använt en gång till att strö över vitchokladmousse. En kombination som verkligen funkar och som har blivit Mikaels favoritdessert. För att se receptet, klicka här. På Magasin hade de snygga vykort/receptkort med lakrits. Jag samlade bl.a. på mig recept på lakritsglass och grillad lakritsananas. Jag hoppas rålakritsburken kommer till användning till andra rätter. Har du något tips?

Liquorice Stout, Lakritsöl lät väldigt spännande tyckte jag. Minst lika mycket som Mikael älskar lakrits älskar han öl så jag tänkte att kombinationen måste vara gudadryck för honom. Jag hade rätt. Jag gillar mörk öl och den hade verkligen en djup smak och sedan fick man den här lakritseftersmaken. Kan verkligen rekommendera den för lakrits och ölälskare.

Nästa gång du är i Danmark försök hitta en liten Johan Bülow butik och testa smakproverna. Jag är i alla fall helt såld på de här produkterna och de är jättebra gåvor att ge bort! Jag vet att man kan köpa lakritsen i matavdelningen på NK men de finns säkert i andra välsorterade butiker i Sverige. Någon som vet?

En tanke på “Lakrids by Johan Bülow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s