Jordgubbspaj


Det här var den första jordgubbspajen jag någonsin har ätit och jag frågade mig, varför har jag aldrig gjort/smakat jordgubbspaj tidigare? Jag säger inte detta bara för att det var Mikael som hade bakat den men den var verkligen den godaste smulpajen jag har ätit. Punkt.

MIKAELS JORDGUBBSPAJ

3dl vetemjöl
100g smör
1dl socker
en nypa salt
ca 1/4 dl potatismjöl
1 liter jordgubbar

1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med smör.
2. Blanda mjöl, socker, och salt i en bunke. Ha i bitar av smör och nyp ihop till en smuldeg.
3. Dela jordgubbarna på mitten eller i tre delar om de är stora. Strö ut jordgubbarna i pajformen. Sikta över potatismjöl så att det täcker med ett tunt lager.
Häll över smuldegen och det gör ingenting om det inte blir jämnt.
4. Grädda i en kvart 15 minuter eller tills pajen har blivit gyllenbrun.
5. Servera med något gott t.ex. glass eller vaniljvisp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s