Med smak av Italien


En av mina favoritkombinationer, oavsett om det är i en baguette, på pizza, pasta, eller bara ihop plockat, är tomat, ost, basilika och ruccola. Helst ska man ha en god olivolja och kanske en bit lufttorkad skinka eller bresaola till. När orken inte finns så nöjer jag mig gladeligen med en bit bröd, olivolja, mozarella och tomat och basilika.

Jag stumblade på detta recept på Bara en kaka till…. Enkelt, snabbt, (billigt – vilket alltid är ett plus) och himla gott. Risoni, eller pastaris, med färska tomater, ricottaost och rikligt med parmesan blir en krämig rätt att njuta av som den är eller att servera tillsammans med t.ex. kycklingfilé. Viktigast av allt är ändå att slänga på lite ruccola.

Det här receptet kommer jag att ha i fickan till de där dagarna då man inte är sugen på att stå i köket men ändå vill ha något hemlagat och gott. Det tog inte mer än 30 min att laga, och under 15 min kunde man sitta i soffan eller göra något annat, så basically tar det 15 min av ens tid att förbereda.

KRÄMIG RISONI MED SMAK AV ITALIEN (3 port)

2 dl risoni
½ liter kokande vatten
1 buljongtärning (grönsaks, höns, eller kött)
125g ricottaost
250g körsbärstomater
2 pressade vitlöksklyftor
färska basilikablad
parmesan att strö över

GÖR SÅ HÄR:
Fräs pressad vitlök i en panna. Halvera tomaterna och ha i pannan och låt dem mjukna. Koka upp en halv liter vatten. Krossa i buljongtärningen i stekpannan och häll i det kokande vattnet. Häll genast i risonin och rör om. Låt stå och puttra utan lock i 12-13 minuter. Efter koktiden så ska det mesta av vattnet ha kokat bort. Blanda då i ricottan tills allt blir krämigt. Smaka av och salta och peppra. Strö över basilikablad och riven parmesan.

Buon appetito!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s