Stekt fisk med blomkålsris och taboulehsalsa

Friskt. Saftigt. Lätt. Det beskriver denna rätt bäst. Alltså blomkålsris, varför har man inte lagat det tidigare? Jag var nästan lite besviken över hur lite blomkål det smakar medan någon annan i hushållet var glad över att det inte smakade blomkål alls. Det är märkligt men det smakar faktiskt ris. Blomkålsriset kommer jag att ersätta riktigt ris med ofta. Denna rätt hade varit torr om man hade serverat det med vanligt ris. Ni bara måste testa att laga detta!

STEKT FISK MED BLOMKÅLSRIS OCH TABOULEHSALSA (4 port)

1 stort blomkålshuvud
smör
4 torsk filéer (eller annan vit fisk)
lite mjöl att panera i
ca 250 g körsbärstomater
1 knippe bladpersilja
1 liten rödlök
saft från en halv citron
olivolja
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
En stund innan du ska börja laga maten, ta ut fisken och låt den stå i rumstemperatur.

Skär av den gröna stammen på blomkålen. Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet tills du når roten i mitten.

Salta och peppra fisken. Vänd fisken i mjöl och skaka av överflödigt mjöl. Stek fisken i smör ca 3-4 min per sida beroende på hur tjocka filéerna är.

Värm en annan stekpanna och ha i en klick smör. Häll i den rivna blomkålen och salta och peppra. Fräs blomkålsriset i ca 5-7 min. Det går rätt fort så smaka av efter 5 min. Man vill helst behålla lite tuggmotstånd.

Hacka tomaterna, rödlöken och persiljan. Lägg i en skål och pressa över en halv citron. Ringla över rikligt med olivolja och salta lite.

Servera genast fisken och blomkålsriset med taboulehsalsan. Avnjuts bäst i eftermiddagssol så skynda innan de kalla höstdagarna är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s