Första försöket på macarons

Första gången jag smakade på macarons var några som min bror hade köpt hem från Ladurée i Paris. Det hann kanske gå lite för lång tid innan de åts och de smakade bara socker. Ingen höjdare. Andra gången var från NK och de var goda men inte någon wow-upplevelse. Ändå, trots att de var lite för söta för min smak så var det något som ändå gjorde att man inte kunde nöja sig med en. Jag gillar konsistensen och sen någon syrlig fyllning till.

Jag bestämde mig iallafall för att testa att göra egna och dra ner på sockret lite. Det var inte helt lätt ska jag säga men gick ändå bättre än förväntat. Receptet har jag hämtat från Macaron Fetish’s Choco-caramel Passion fruit Jelly Macarons. Mina blev, som ni själva ser, inte alls lika vackra. Bottnarna fastnade på bakplåtspappret och jag lyckades få av 1/5 hela bottnar. I inlägget står det att man ska låta smeten efter att man har spritsat bottnarna, vila i 30-60 min så att de inte klibbar längre. Detta gick inte för mig. De var fortfarande klibbiga efter 60 min. Om någon har ett skottsäkert macaron recept, skicka gärna det hitåt! Detta var en utmaning och någon dag ska jag bemästra det.

Slutresultatet blev ändå spröda (kanske lite för spröda), inte översöta macarons med smakrik fyllning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s