About

Länge har jag funderat på att starta en blogg. Jag har försökt men det gick väl sådär. Sedan påbörjade jag och min kompanjon ett större bloggprojekt som skulle heta Matadore men det gick heller inte så långt. Men nu, under en grå sommardag kände jag att det är dags. Problemet var bara att jag inte visste vad den skulle heta. Med stöd från min f.d. kompanjon försöker vi komma på allt från ordvitsar till ord på latin. ”papa caliente”, ”chao buoi sang”, ”mangosteen”…”mangostank”, ”lagat med ondska”, ”franskspråklöst”, ”fruktansvärd mat”, ”pretentiöst men inte så gott”, ”ål or nothing”, ja listan blev lång. Om någon behöver hjälp med att generera usla titlar så vet jag vem som kan vara behjälplig.

Tillslut fick det bli alla Sandra. Varför? Det kan läsas på flera olika sätt: á la Sandra, allas Sandra, allas andra, nej listan blev inte så lång. Men alla Sandra är italienska för á la Sandra och denna sida kommer ju bestå av inlägg av mig – alla Sandra. Och Matadore, ja det kom från en annan dag av namnspåning. Matador enligt ordboken: [å’r] s. -en, -er. *tjurfäktare; <bildl.> framstående person.

Men jag tycker att det ska läsas som Mat’adore. Matälskare! Simple as that.

Jag skiljer mig inte ur mängden av alla andra matbloggare. Jag har ingen romantisk eller fantastisk historia om mitt intresse för mat. Jag bara tycker om att laga mat och har gjort det så länge jag kan minnas. Tycker om att bjuda, dela med mig och lära av andra. Jag tycker om att läsa andras bloggar och recept. Innan jag fick en virusattack och var tvungen att formatera om datorn så hade jag nog en sisådär 600 sparade inlägg/recept under Bokmärkesfliken. Därför tänkte jag att nu är det dags att testa laga de rätterna också som jag alltid sparar ner. Har ni några bra tips så skicka gärna dem till mig! Kommentarboxen finns där av en anledningen och jag vill gärna höra vad ni tycker.

Läs med glädje och skicka vidare!
Matadore!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s