Beercan chicken

Glöm grillkycklingen på ica. Lägg ner lite extra väntan och gör din egna grillade kyckling. Beercan chicken blir väldigt saftigt och smakrikt och ärligt talat, det var lite barnsligt roligt att göra och se hur det skulle bli.

BEERCAN CHICKEN

1 kyckling

rivet skal från 1 citron
saft från en halv citron
2 lagerblad
1 burk öl
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR:

Häll ut/drick upp en halv burk öl. Stoppa i 2 lagerblad och pressa i en halv citron.

Blanda resterande kryddor med pressad vitlök och rivet citronskal. Häll i oljan och rör om.

Smörj kycklingen utvändigt och invändigt med marinaden.Ta fram en stabil ugnsform och stoppa in ölburken i öppningen på kycklingen (ja baken) och ställ den på mitten av ugnsformen. Försök balansera den så att den kan stå upp under hela tillagningstiden.

Ställ försiktigt in den i ugnen på 175 grader i 70-90 min.

Lämna en kommentar